OUDDORP Het is luxer en duurder dan bestaande ...

OUDDORP Het is luxer en duurder dan bestaande bungalowparken en volgens de eigenaren het vakantieoord van de toekomst: Port Zelande in Zeeland. Deze week werd op de grens van Grevelingen en Noordzee het meer dan 150 miljoen gulden kostende projekt geopend. De ruim 700 huizen, de zes restaurants, de tennis- en squashbanen en de jachthaven moeten samen een mediterraan en ontspannen havenstadje vormen. Het complex is aanvankelijk door een projektontwikkelaar gebouwd voor verkoop aan particulieren. Maar de reisorganisatie Gran Dorado in handen van verschillende pensioenfondsen, Vendex en de NMB-dochter Nederlandse Merchant Bank heeft alle woningen in een keer gekocht.

Gran Dorado lijkt met Port Zelande een voor noordwest-Europa nieuwe generatie vakantieoorden te zijn begonnen: luxer en prijziger. 'Mensen gaan vaker maar korter op vakantie en willen dus geen tijd verliezen in de file of op het vliegveld. Port Zelande is een buitenlandse vakantiebestemming in Nederland', zegt Zundorf. De mediterrane sfeer wordt volgens hem opgewekt door de stijl en de kleuren van de gebouwen, de Franse benamingen, en de verschillende soorten restaurantjes en winkeltjes. De belangrijkste exploitant van de huidige generatie bungalowparken, Center Parcs, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar op het concurrerende initiatief (Foto Peter Hilz)