Ontvoerder krijgt geen tijdelijk verlof

DEN HAAG, 25 mei De 39-jarige Italiaan G. R., een van de ontvoerders van mevrouw Van der Valk, wordt niet tijdelijk in vrijheid gesteld om de bevalling van zijn Nederlandse vriendin bij te wonen. Dat heeft vice-president R. Portheine van de rechtbank in Den Haag beslist in het kort geding dat de Italiaan tegen de staat had aangespannen. R. wordt na de beeindiging van zijn straf in Nederland, 22 december dit jaar, uitgeleverd aan Italie. Daar moet hij nog een celstraf van 16 jaar uitzitten en terechtstaan wegens een aantal geweldsdelicten. Landsadvocaat mr. E. Daalder betoogde tijdens de zitting dat dit vooruitzicht het vluchtgevaar - R. zou in de gevangenis in Den Haag reeds tweemaal bij een vluchtpoging betrokken zijn geweest - aanzienlijk vergroot.