Omstreden zetel van raad Egmond gaat naar VVD

EGMOND, 25 mei De VVD in Egmond heeft bij de woensdag gehouden verkiezingen alsnog een omstreden raadszetel binnengehaald. De zetel was de oorzaak van de nieuwe verkiezingen. Door een onvoldoende bekend gemaakte lijstcombinatie van Partij van de Arbeid en Groen Links verloor de VVD op 21 maart een zetel aan het progressieve blok. De VVD maakte daartegen bezwaar, dat zowel door de gemeenteraad als door de Raad van State werd gehonoreerd. De PvdA blijft ten opzichte van 21 maart gelijk op 3 zetels, maar verliest er een ten opzichte van de verkiezingen van 1986. Groen Links verliest ten opzichte van 21 maart een zetel, maar wint er een vergeleken met vier jaar geleden. Het CDA blijft onveranderd op drie zetels. De VVD krijgt er ten opzichte van 21 maart de omstreden zetel bij, maar blijft gelijk ten opzichte van 1986. De kiesvereniging Gemeentebelangen krijgt drie zetels. De opkomst was 65,6 procent, ruim twee procent lager dan op 21 maart. Op 25 juni komt de nieuwe gemeenteraad bijeen om de wethouders te kiezen. Egmond werd tot nu toe geregeerd door een coalitie van VVD, PvdA en Groen Links.