Hockeyer Delissen krijgt profaanbod van Franse club

DEN HAAG, 23 april Marc Delissen, de aanvoerder van het Nederlands hockeyteam, heeft een aanbieding gekregen om volgend seizoen bij Racing Club de France uit Parijs te komen spelen. De 25-jarige middenvelder noemt het aanbod lucratief, maar heeft nog geen besluit genomen. Het zou voor het eerst in de geschiedenis zijn dat een Nederlandse hockeyer als professional in het buitenland gaat spelen.

In het verleden kwam een aantal spelers voor Italiaanse clubs uit. Dat betrof echter slechts een gedeelte van het seizoen. Erik Parlevliet, een andere international, speelt momenteel voor Dragons Brasschaat uit Belgie, maar dat is in combinatie met een baan. Delissen mag in Frankrijk zijn rechtenstudie voortzetten. Hij werd volledig verrast door het aanbod. De speler van HGC kreeg bezoek van twee vertegenwoordigers van Racing Club. 'Het leek net echt', vindt Delissen, omdat in de hockeysport niet over geld wordt gesproken. Hij aarzelt om naar Frankrijk te vertrekken mede omdat het niveau van de competitie daar veel minder is dan die in Nederland. 'Het zou te vergelijken zijn met de overstap van volleyballer Ronald Zoodsma naar een Westduitse club. Maar die kiest voor het geld en maatschappelijke zekerheid. De aanbieding die ik heb gekregen is nog niet van dien aard dat ik 'm niet kan weigeren.' Delissen zegt grote moeite te hebben om zijn club HGC te verlaten. 'Vooral als we zondag kampioen worden.'

Het is een grote wens van de Limburger Delissen om met de Wassenaarse vereniging waarvan hij sinds '83 lid is een keer in het Europa-Cuptoernooi te spelen. HGC kan zondag voor het eerst in de geschiedenis van het herenhockey in Nederland de landstitel grijpen. De club staat in de hoofdklasse gelijk met Kampong, maar wegens een beter doelsaldo heeft HGC waarschijnlijk aan de winst tegen Oranje Zwart genoeg om kampioen te worden. Delissen: 'Dan zou een absoluut hoogtepunt voor me zijn.'