Emmen finalist

Emmen heeft zich gisteravond verzekerd van een finaleplaats in de nacompetitie van de eerste divisie. De Drentse ploeg versloeg Heracles door doelpunten van De Jonge en Metz met 2-0. Emmen werd daardoor eerste in poule B. In poule A zijn voor NAC de kansen op een finaleplaats zeer klein. De ploeg uit Breda verloor thuis met 1-0 van Heerenveen door een treffer van Groen. Wil NAC de eindstrijd bereiken, dan moet het in Deventer Go Ahead met vier doelpunten verschil verslaan. De Friezen grepen met de zege op NAC in theorie de laatste strohalm om een finaleplaats af te dwingen. De ploeg van trainer Korbach is sterk afhankelijk van Go Ahead Eagles dat vooralsnog beschikt over betere cijfers. Wanneer het Deventer team donderdagmiddag tegen NAC minimaal een punt veilig stelt, wordt het lucratieve staartje van de eerste divisie met ten minste twee duels verlengd.