Cricketselectie

Klaas Vervelde, de scheidende voorzitter van de selectiecommissie, heeft gisteren de definitieve Nederlandse cricketselectie voor de komende wereldtitelstrijd voor B-landen bekend gemaakt. Roland Lefebvre en Paul-Jan Bakker, de twee in Engeland spelende profs, maken deel uit van de groep van zestien. Vervelde kreeg de garantie van County Somerset dat Lefebvre voor de laatste drie weken van het toernooi beschikbaar is. Voor Bakker, de county van Hampshire, hoopt Vervelde deze week nog dezelfde afspraak te maken.

Opvallend in de selectie is de afwezigheid van spelers van HCC, ooit het grootste en sterkste cricket-bolwerk van Nederland. Ook ontbreekt de naam Diederick Visee in het gezelschap, dat als vanouds wordt aangevoerd door Steven Lubbers. Visee bedankte voor de eer, omdat hij de voorkeur geeft aan een maatschappelijke carriere.