Blessure Connors

Jimmy Connors komt deze week wel naar het Dutch World Tennis-toernooi in Ede, maar niet om te tennissen. Het Amerikaanse tennisfenomeen blesseerde tijdens de training zijn rechterpols voor de tweede keer dit jaar. Volgens de behandelende artsen zal het zeker een maand duren voordat hij zich weer op de tennisbaan mag wagen. Toernooi-directeur Peter Langendijk vond Petr Korda bereid de Amerikaan te vervangen. De Tsjech is minder bekend, maar staat aanzienlijk hoger op de wereldranglijst. De andere publiekstrekker, Pat Cash, herstellende van een achillespeesblessure van vorig jaar, verloor zijn optreden tegen Jan Gunnarson in drie sets. De Amerikaan hoopt op een wild card voor het Wimbledon-toernooi in Engeland, dat hij drie jaar geleden won. Paul Haarhuis plaatste zich in Ede als eerste bij de laatste acht van het toernooi. Met een fikse bandage rondom de enkel rekende de Nederlander in twee korte sets af met de Amerikaan Richy Reneberg: 6-4, 6-1. John McEnroe neemt niet deel aan de open Franse tennis-kampioenschappen die maandag in Parijs op Roland Garros beginnen. De Amerikaan heeft nog steeds last van een schouderblessure. Hij kwam op 19 februari in Indianapolis tijdens een indoor-toernooi voor het laatst in actie. Eind juni hoopt hij bij de Grand Prix van Wentworth in Engeland zijn rentree te maken.