Vijf Molukkers gearresteerd voor rellen Den Haag

DEN HAAG, 22 mei - De politie heeft vijf Molukse mannen gearresteerd op verdenking van openbare geweldpleging tijdens de ongeregeldheden voor de Indonesische ambassade op 25 april. Twee 25-jarige mannen uit Barneveld zijn gisteren in hun woning aangehouden. De drie anderen - een inwoner van Krimpen aan de IJssel (..), een man uit Moordrecht (23) en een uit Elst (24) - werden vanochtend vroeg van hun bed gelicht. Dit heeft de Haagse politie vandaag bekend gemaakt. De mannen worden verdacht van het gooien met 'projectielen', volgens de Haagse politiewoordvoerder 'stenen en molotov-cocktails'.

De politie heeft de mannen herkend van politiefoto's. Videobeelden van de NOS en RTL-Veronique bevestigden volgens de politie de herkenning. Twee 33-jarige Molukse mannen uit Tilburg zijn vanmorgen door de Tilburgse politie overgedragen aan de politie in Den Haag in verband met de rellen in Den Haag. Ze zaten vast op verdenking van een ander misdrijf.