Theunisse

Gert-Jan Theunisse mag in de Ronde van Italie blijven. Ook kan hij over zes weken aan de Tour de France deelnemen. Gisteren deelde de Nederlandse wielrenunie (KNWU) officieel mee dat Theunisse voor het gebruik van het verboden middel testosteron drie maanden voorwaardelijk is geschorst, met een proeftijd van twee jaar. Bovendien krijgt hij een boete van 4.000 gulden en raakt hij de derde plaats in de Waalse Pijl kwijt.

De KNWU is inmiddels officieel op de hoogte gesteld door de Belgische wielerbond van de 'positieve reactie' van Theunisse na afloop van de Waalse Pijl. KNWU-directeur Buddels had in het weekeinde al laten weten dat Theunisse niet uitgesloten kon worden van de Giro en de Tour omdat de Franse wielerbond de overtreding van twee jaar geleden in de Tour de France nooit officieel bij de KNWU heeft gemeld.