Rabobank koopt Interpolis voor een 'vriendenprijsje'

ROTTERDAM, 22 mei - De Rabobank verwerft voor een vriendenprijsje de meerderheid van de aandelen in verzekeraar Interpolis. De al eerder aangekondigde fusie tussen beide instellingen wordt daarmee per 1 juni definitief.

Niet bekend

'Van belang is dat boerenorganisaties inspraak houden in het pakket agrarische verzekeringen. Die inspraak zit in de prijs', aldus de woordvoerder.

Rabobank Nederland had al 10,7 procent van Interpolis. De resterende 7,5 procent zit in pakketjes van een of twee stuks bij plaatselijke Rabobanken of plaatseliijke boerenorganisaties.

Nu al loopt 50 procent van de verzekeringsactiviteit van de Rabobank via Interpolis. Omgekeerd levert de Rabobank driekwart van de omzet van Interpolis (2,2 miljard gulden). Beide bedrijven hebben als gezamenlijke produkten de lijfrente koopsompolis en de spaarhypotheek. De voorzitter van de hoofddirectie van Interpolis, drs D. J. Groninger, wordt lid van de hoofddirectie van Rabobank Nederland. Namens de Rabobank zal ir P. J. A. van Schijndel toetreden tot de hoofddirectie van Interpolis.