Prince moet wijken voor het bruidspaar Soek-Gijtenbeek

DEN HAAG, 22 mei - Hotel Des Indes in Den Haag moet de Imperial Suite op het dakterras in de nacht van 2 op 3 juni verhuren aan het bruidspaar Soek-Gijtenbeek op straffe van een dwangsom van 25.000 gulden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vanochtend beslist in het kort geding van het bruidspaar tegen het hotel, dat de suite liever aan de Amerikaanse popster Prince en zijn gevolg wil verhuren.

Het toekomstige echtpaar had vanaf eind februari contact met het hotel over de reservering van de Imperial Suite op het dak van het hotel. Op 14 maart werd de schriftelijke bevestiging voor de huur van de suite voor de middag en nacht van 2 juni ontvangen. Op 7 mei werd de boeking alsnog afgezegd, naar later bleek wegens een reservering van Prince. 'Voor het hotel zijn alle gasten even belangrijk. Maar bij de belangenafweging, na de ontdekking van de dubbelboeking, heeft de directie voor het negen dagen durende verblijf van Prince gekozen', aldus raadsman mr. M. Keulaerds van Des Indes. Terwijl een medewerker de reservering met het bruidspaar regelde, was een andere medewerker in London om de overnachting in Nederland van Prince in de wacht te slepen. Toen 27 maart een fax binnenkwam met de mededeling dat Prince de derde etage en de Imperial Suite op het dak voor negen dagen wilde huren, zat het hotel met een dubbelboeking.

Nadat het kort geding was aangespannen, bood het hotel het paar een gratis andere bruidssuite, gebruik van een ander deel van het dakterras, gratis champagne en een bruidstaart aan. 'Het hotel biedt daarmee meer dan de horecavoorwaarden bij dubbelboekingen vereisen', aldus Keulaerds.