Eerste drie afvallers WK bekend

ALPHEN, 22 mei - Eerder dan gepland heeft Leo Beenhakker drie namen bekend gemaakt van spelers die buiten de selectie voor het wereldkampioenschap voetbal vallen. Het zijn Juul Ellerman (PSV), Wim Hofkens (Mechelen) en Hendrie Kruzen (Kortrijk). 'Het was voor mij al een duidelijke zaak. Deze drie spelers hebben in tegenstelling tot de anderen weinig of geen progressie getoond', aldus Beenhakker.

De namen van de laatste twee spelers die niet mee naar Italie gaan zal hij wel, zoals aangekondigd, donderdag bekendmaken. Indien Van Basten, Gullit en Rijkaard zonder problemen door de Europa-Cupfinale van morgen tegen Benfica komen zal het om een verdediger (Blind, Fraser of Sturing) en een aanvaller (Bosman, Van Loen of Kieft) gaan. Aberdeen-spits Hans Gillhaus die een verrassende keuze bij de selectie was zal zeker niet afvallen. Beenhakker is zeer tevreden over de ex-PSV'er. Gillhaus scoorde gisteravond tegen ARC twee keer en kopte ook nog een keer op de paal. Hij speelde op de positie die voor Gullit bestemd is, dicht in de buurt van de voorste aanvaller. Volgens Beenhakker is Gillhaus echter ook op andere posities bruikbaar. 'Dat maakt hem tot een rijk bezit voor mijn selectie', aldus de interim-bondscoach.