Dr. H. J. G. Beunders (37), journalist en ...

Dr. H. J. G. Beunders (37), journalist en historicus, is per 1 juli benoemd tot hoogleraar toegepaste maatschappijgeschiedenis aan de faculteit der historische en kunstwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij zal werkzaam zijn binnen de afstudeervariant moderne geschiedenis, communicatie en voorlichting, die als doel heefte historici op te leiden voor beroepen in de communicatieve sfeer. Henri Beunders werkt sinds 1984 bij NRC Handelsblad, sinds november 1989 met Berlijn als standplaats. Na zijn studie moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam werd hij begin 1979 redacteur buitenland bij de Haagsche Courant. Medio 1981 keerde hij terug naar de universiteit om mee te werken aan een studie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid over Duitsland ('Denkend aan Duitsland, Argwaan en Profijt') en voor een promotie-onderzoek. In mei 1984 promoveerde hij op een studie over de Nederlandse bewapeningsplannen in de jaren '20 en het succesvolle volksverzet daartegen met de titel 'Weg met de Vlootwet!'.