Controle op toeslag ziektekosten student

ROTTERDAM, 22 mei - De Informatiseringsbank gaat controleren of studenten die een ziektekostentoeslag bij hun beurs krijgen daar ook recht op hebben. Volgende week zal de bank alle 156.000 studenten die deze toeslag (77,31 gulden per maand) krijgen een formulier toezenden. Hierop moeten zij verklaren dat zij nog recht hebben op deze tegemoetkoming voor de kosten van de ziektekostenverzekering. Als zij het formulier niet binnen dertig dagen terugzenden gaat de Informatiseringsbank er van uit dat betrokkenen via het ziekenfonds van hun ouders verzekerd zijn. De ziektekostentoeslag die zij na 1 januari hebben ontvangen zal dan worden teruggevorderd. Volgens een woordvoerder van de bank is een verdere controle, bijvoorbeeld bij de ziekenfondsen, niet in het programma opgenomen.