Buitenlandse beleggers in Van der Giessen-de Noord

ROTTERDAM, 22 mei - Een groep institutionele beleggers uit Groot-Brittannie, Zwitserland en Zweden heeft vorig jaar een belang van 41 procent opgebouwd in de scheepswerf Van der Giessen-De Noord in Krimpen aan den IJssel.

De groep bezwoor gisteren op de aandeelhoudervergadering van Van der Giessen 'geen agressieve bedoelingen' te hebben. 'Het gaat om een belegging voor de lange termijn. Het kan heel goed zijn dat de groep over tien jaar nog aandeelhouder is', aldus R. Labadie van het Amsterdamse commissionairshuis Oudhof dat voor de groep als intermediair is opgetreden.

De belangstelling voor Van der Giessen heeft volgens Labadie te maken met 'de opleving van de scheepsbouw'.

Labadie wijst erop dat het eigen vermogen van de scheepswerf uitkomt op 600 gulden per aandeel en dat de onderneming 'potenties' heeft. De groep heeft de aandelen gekocht voor koersen tussen de 170 en 400 gulden. Van der Giessen noteerde vandaag 285 gulden. Op basis daarvan vertegenwoordigt het verworven pakket van 36.000 aandelen een waarde van 10 miljoen gulden. 'Dat soort zaken doe ik vaker op de beurs. Zo spectaculair is het niet', relativeert Labadie.