Prof. dr. G. Lycklama a Nijeholt is benoemd tot ...

Prof. dr. G. Lycklama a Nijeholt is benoemd tot rector van het Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Zij volgt in deze functie prof. D. Wolfson op die benoemd is tot lid van de Wetenschappelijke raad voor het regeringsbeleid (WRR). Mevr. Lycklama a Nijeholt is socioloog en sinds 1983 als hoogleraar Vrouwen- en Ontwikkelingsstudies betrokken bij het ISS. Zij was enkele jaren als onderzoeker verbonden aan de Cornell University in de Verenigde Staten. Zij was betrokken bij ontwikkelingsactiviteiten in Pakistan en van 1979 tot 1983 als bijzonder hoogleraar Vrouwenstudies en en emancipatiekunde verbonden aan de Landbouwhogeschool in Wageningen. Daarvoor was zij werkzaam op het ministerie van buitenlandse zaken als coordinator internationale vrouwenzaken.