M. H. van Stijn, secretaris van de Nederlandse ...

M. H. van Stijn, secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), wordt op 1 september de nieuwe directeur van de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Van Stijn (41) volgt interim-directeur F. Pompen op, die een jaar geleden door de Tilburgse academie was aangetrokken om een door een onderzoeksbureau geadviseerd reorganisatieplan in goede banen te leiden. Pompen blijft tot het einde van het schooljaar aan de academie verbonden. Pompen volgde als interim-directeur G. van den Heuvel op. Hij was directeur sinds de Tilburgse journalisten-opleiding tien jaar geleden werd gesticht, maar moest zijn werkzaamheden wegens ziekte neerleggen. De Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg telt 700 studenten en 60 medewerkers en begint op 1 september tevens een deeltijdstudie.