Jongen komt om bij 'stunt' op trein

DEN HAAG, 21 mei - Een 18-jarige jongen uit Leidschendam is zaterdagmiddag bij het Haagse station Mariahoeve om het leven gekomen toen hij vanuit een rijdende trein op het dak wilde klimmen. De jongen opende de deuren toen de trein een snelheid van circa zestig kilometer per uur had bereikt. Tijdens zijn klimtocht naar het dak is hij gevallen, zo hebben een aantal vrienden van hem tegenover de spoorwegpolitie verklaard. De jongen kon zijn fatale stunt uitvoeren omdat hij in een oud treinstel reed, waarvan de schuifdeuren tijdens de rit kunnen worden geopend. Bij nieuwe treinen kan dat alleen met behulp van een noodknop. Volgens de NS ging het in dit geval niet om het onder meer in Zuid-Amerika bekende 'treinsurfen', waarbij iemand aan de zijkant van de trein gaat hangen. Dit komt volgens de NS niet voor in Nederland.