Buys naar Belgie

Volleybal-international Teun Buys vestigt zich binnenkort voor twee jaar in Belgie. De 30-jarige Amsterdammer heeft overeenstemming bereikt met de club Maaseik. Buys is in het team van Harry Brokking de meest ervaren speler. In augustus 1981 werd hij voor het eerst geselecteerd. In bijna negen jaar kwam hij tot het totaal van 305 interlands. Buys nam zijn beslissing vorig jaar al. 'Ik vond het steeds moeilijker hard te trainen om dan meestal niet in actie te mogen komen. Wij, het tweede zestal, waren vooral belangrijk als mentale steun voor de basis. Dat vreet meer energie dan de mensen denken. Ik begon te merken dat ik moeite had gemotiveerd te trainen.'

De kans is niet denkbeeldig dat Buys in Maaseik gezelschap krijgt van een tweede oud-Martinusspeler. Bert Goedkoop, afgelopen jaren oefenmeester van het mannenteam van de Amstelveense vereniging, is een van de kandidaten voor de trainersfunctie.