Tweejaarlijkse prijs voor bijdrage stadsbeeld R'dam

ROTTERDAM, 19 mei - De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe prijs ingesteld voor stedelijke vormgeving, de Nieuwe Maas-prijs. Deze prijs, die eens in de twee jaar zal worden uitgereikt, wordt in de vorm van een plaquette en een oorkonde toegekend aan een object, niet aan een persoon of een instantie.

Voor de Nieuwe Maas-prijs, die voor het eerst op 20 juni wordt uitgereikt, is wordt een selectie gemaakt uit objecten die binnen de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd. Vijf projecten zijn genomineerd: het complex van architecten Tuns+Horsting voor het Imax-theater, Hotel Inntel en Econocenter; woningbouw van architectengroep Mecanoo aan de Katendrechtse haven en het project 'Hillekop'; het Park Oude Westen van de gemeentelijke dienst stadsontwikkeling en penitentiaire inrichting De Schie van Carel Weeber.

De belangrijkste beoordelingscriteria zijn: de positieve bijdrage aan het stadsbeeld, de verheldering van de stedelijke structuur en de intensivering van het gebruik van de stad.