Onbekenden richtten in de nacht van 9 op 10 mei ...

Onbekenden richtten in de nacht van 9 op 10 mei op de joodse begraafplaats van het Zuidfranse Carpentras zware vernielingen aan 34 graven aan en groeven het lichaam van een dode op en schondden dat. Ontstelde familieleden hielden enkele dagen later een bijeenkomst op de begraafplaats onder het motto 'Laat de geschiedenis zich niet herhalen'. Volgens een deze week uitgevoerdeopiniepeiling is 96 procent van de Fransen geschokt door de gebeurtenissen in Carpentras. 56 procent van de Fransen is van mening dat antosemitische uitlatingen niet kunnen worden toegestaan, terwijl 35 procent van mening is dat men in een democratie alles moet kunnen zeggen. Het extreem-rechtse Front National wordt door 55 procent van de Fransen als antisemitisch beschouwd, terwijl 22 procent van oordeel is dat dat niet het geval is.