Off Holland Festival is podium jong talent

AMSTERDAM, 18 mei - In het Off Holland Festival, dat dit jaar in de maand juni voor de derde keer naast het Holland Festival wordt georganiseerd, zullen zestien dans- en elf theatervoorstellingen, elf concerten en een aantal straatprojecten van mediakunstenaars plaatshebben. Het festival van kleinschalige produkties van veelal jonge, onbekende kunstenaars vindt plaats in Amsterdam (Bellevue, Shaffy en Nieuwe De la Mar-theater) en in Den Haag (Korzo-theater). Jonge componisten van wie werk wordt uitgevoerd zijn onder anderen Martijn Padding, Huba de Graaf, Manfred Stahnke en Thomas Pernes. Er is ook een oudere componiste te beluisteren: Anna Cramer (1873-1968). In het dansprogramma zijn er voorstellingen van Coupe d'Amour, dat onlangs tijdens het choreografenconcours in Groningen een tweede prijs won, en La Petite Compagnie uit Parijs. De jonge choreografen Johan Greber, Afra Waldor en Rudolpho Leoni maakten in opdracht van de organisatie een choreografie.

Enkele Amsterdamse evenementen in het Holland Festival zijn inmiddels uitverkocht, zoals de concertante uitvoering van de Mozartopera La Clemenza di Tito, het drummersprogramma in Paradiso en de drie Tabori-voorstellingen door Der Kreis. Ruim voorradig zijn nog kaarten voor de ingelaste uitvoering van onder andere Erwartung/Eine Florentinische Tragodie door het Schonberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw in Carre en de concertante uitvoeringen van Mozarts Idomeneo o.l.v. John Eliot Gardiner, de Strauss-opera Die Frau ohne Schatten o.l.v. Edo de Waart en de Hindemith-concerten van het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly.