Italiaanse tv zendt proces geheel uit

ROME, 18 mei - Onder het licht van de tv-lampen zijn drie ondernemers uit de Noorditaliaanse regio Piemonte gisteren tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens de ontvoering van Patrizia Tacchella, een meisje van acht jaar. Het een dag durende proces is rechtstreeks uitgezonden door de staatszender RAI Tre. Het was voor het eerst dat een proces in Italie in zijn geheel en live op tv kwam. Onder het nieuwe strafprocesrecht, dat strafvermindering mogelijk maakt bij schuldbekentenis, had een groot deel van de beraadslaging echter in de kamer van de rechter plaats, waardoor de tv-kijkers weinig hebben kunnen zien. De ontvoering van Patrizia Tacchella, eind januari, heeft grote beroering verwekt wegens de jeugdige leeftijd van het meisje. Zij werd op 17 april bevrijd door de politie. Het was een van de weinige keren bij een ontvoering in Italie dat de daders uit het noorden van het land kwamen. De drie veroordeelden, Valentino Biasi, Bruno Cappelli en Franco Maffiotto, ondernemers die diep in de schulden waren geraakt, moeten nog terechtstaan in verband met drie andere ontvoeringen.