Sovjet-defensie

Valeri Lobanovski heeft nog drie weken de tijd om de verdediging van het voetbalelftal van de Sovjet-Unie op orde te brengen. Gisteravond schutterden de Sovjet-spelers en met name invaller-doelman Tsjanov in de interland tegen Israel en moest een nederlaag met 3-2 worden geincasseerd. Tsjanov, die Dassajev verving, veroorzaakte onrust in de verdediging en werd drie keer gepasseerd, door Malmilian, Levin en Banim. Twee keer werkte de Sovjet-Unie de achterstand weg, door Litovtsjenko en Michailitsjenko.

Ierland liet weinig zien in de laatste oefenwedstrijd in eigen land. De Ieren, laatste groepstegenstander van Nederland op Sicilie, speelden gisteravond gelijk tegen Finland (1-1). Liam Brady nam in het duel afscheid als international. De 34-jarige oud-speler van Arsenal, Juventus en West Ham United speelde voor 32.000 toeschouwers een klein half uur mee, voor hij definitief vertrok uit het Ierse voetbal na 72 landenduels.