Nederlandse journalisten gearresteerd

ROTTERDAM, 17 mei - Onze correspondent in Afrika, Koert Lindijer, en VPRO-medewerker Ton van der Graaf zijn gisteren in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopie, gearresteerd en onder huisarrest in hun hotel geplaatst. Dat gebeurde nadat zij een vraaggesprek hadden gevoerd met drie leden van de oppositie.

Van het gesprek dat in een huis plaats had, zijn bandopnamen gemaakt die door de politie in beslag zijn genomen. De Ethiopische autoriteiten hadden tevoren bepaald dat beide journalisten geen 'straatinterviews' mochten maken.

Over het lot van de drie geinterviewde Ethiopiers is niets bekend. De Ethiopische autoriteiten zouden over de twee journalisten nader beslissen als de banden zijn beluisterd.

Lindijer en Van der Graaf werkten aan een programma voor de VPRO-radio over de politieke situatie in Ethiopie.