'Communicatie bij Fiscus moet worden ontstopt'

UTRECHT, 17 mei - Voorzitter mr. P. E. Keekstra van de Vereniging van belastinginspecteurs heeft scherpe kritiek op de communicatie binnen de Belastingdienst tussen top en medewerkers. 'Deze communicatie is onherkenbaar voor de werkvloer en krampachtig', zei hij vanochtend op de jaarvergadering van zijn organisatie. Volgens Keekstra moeten de communicatiekanalen bij de fiscus worden 'ontstopt'. Het externe onderzoek naar de reorganisatie van de Belastingdienst zal volgens Keekstra bevestigen dat de herstructurering wordt belemmerd door gebrek aan financiele middelen. Hij sprak de verwachting uit dat er meer geld voor de fiscus beschikbaar zal komen. Keekstra waarschuwde het kabinet de belastingwetgeving niet opnieuw ingewikkelder te maken. Hij wees herinvoering van de alleenstaande-toeslag, waarop minister Kok heeft gezinspeeld, van de hand. Het zou volgens hem leiden tot 'oncontroleerbare en fraudegevoelige regelgeving in een tijd waarin de belastingmoraal dalende is'.