Tweede vluchtauto overvallers terecht

ROTTERDAM, 16 mei - De vluchtauto van de twee mannen die maandag een supermarkt in Oosterbeek overvielen en daarbij twee personeelsleden doodschoten, is terecht. De daders zijn nog voortvluchtig. De politie gaat ervan uit dat de daders in Nederland gezocht moeten worden.

Het Recherche Bijstands Team dat de zaak onderzoekt trof de grijze Opel Kadett aan op een parkeerplaats in Ede. De auto bleek op 1 mei in Nieuwegein te zijn gestolen. Deze auto en de eveneens bij de overval gebruikte VW die al eerder werd gevonden, zijn volgens de politie de belangrijkste sporen van de daders. Ze worden onderzocht op vingerafdrukken en eventuele andere aanwijzingen omtrent de daders. De meeste leden van het Recherche Bijstands Team, dat bestaat uit dertig politiemensen, nemen deel aan uitgebreide buurtonderzoeken die in Oosterbeek en Ede worden gehouden. Op het bureau van de gemeentepolitie van Renkum zijn andere leden van het team aanwezig om de tips in ontvangst te nemen die sinds maandag 'binnenstromen', aldus een woordvoerder van de politie. De afgelopen dagen heeft de politie meer dan 170 tips ontvangen, die nu worden nagetrokken.