Selectie Belgie

De Belgische selectie van bondscoach Guy Thys bestaat voor meer dan de helft uit spelers van KV Mechelen (zes), Anderlecht (vijf) en landskampioen Club Brugge (vier). Thijs maakte dinsdag de 22 namen bekend van de Belgische ploeg voor de eindronde om de wereldtitel in Italie.

De selectie: Doel: Preud'Homme (KV Mechelen), De Wilde (Anderlecht) en Bodart (Standard Luik). Verdediging: Gerets (PSV), Grun (Anderlecht), Demol (FC Porto), Clysters (KV Mechelen), De Sart (FC Luik), Albert (KV Mechelen), Plovie (Club Brugge) en De Wolf (Kortrijk). Middenveld: Emmers (KV Mechelen), Scifo (Auxerre), Van der Elst (Club Brugge), Staelens (Club Brugge), Bruno Versavel (KV Mechelen) en Vervoort (Anderlecht). Voorhoede: Wilmots (KV Mechelen), Ceulemans (Club Brugge), Degryse (Anderlecht), Van der Linden (Anderlecht) en Claesen (FC Antwerp).