Amateurlicentie

De wielrenners Theo Akkermans en Arno Ottevanger hebben gisteren bij de rechtbank in Breda in een kort geding geeist dat de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) hen een volwaardige amateurlicentie verstrekt. De twee voormalige wielrenners hebben van de wielerbond slechts een beperkt startbewijs gekregen, omdat zij vorig jaar enige tijd beroepsrenner waren. Volgens de internationale reglementen mogen ze daarom niet deelnemen aan de topklassewedstrijden, districtskampioenschappen, nationale- en wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. De betrokken renners vinden dat de KNWU geen proflicentie had mogen afgeven omdat hun werkgevers niet aan de internationale eisen voldeden. De president van de rechtbank in Breda, mr. Mendlik, doet volgende week dinsdag uitspraak.