Wolters Schaberg neemt Lampe over van P en C

AMSTERDAM, 15 mei - De modeketen Lampe wordt overgenomen door de investeringsmaatschappij Wolters Schaberg. Lampe is nu in bezit van de P en C-groep, eigenaar van onder meer de textielhandel Peek en Cloppenburg en Mac en Maggie. P en C maakte zes weken geleden bekend van de Lampe-winkels af te willen.

De 22 Lampe-winkels maken een onbekend verlies bij een omzet van 40 miljoen gulden. P en C heeft verscheidene malen tevergeefs geprobeerd door reorganisaties Lampe weer winstgevend te maken. Wolters Schaberg wil de winkels binnen twee jaar weer winstgevend maken.

Wolters Schaberg, dat inmiddels eigenaar is van de ketens Jamin, Society Shop en Termeulen, zal 19 winkels van Lampe overnemen. Twee filialen van Lampe worden verbouwd tot vestigingen van Peek en Cloppenburg. De winkel van Lampe in Leiden zal worden gesloten.

Volgens een woordvoerder van Wolters Schaberg blijft Lampe als een afzonderlijke winkelketen intact. De formule van de Lampe-winkels zal echter worden aangepast, aldus de woordvoerder.