Rabo stelt inschrijving op nieuw beleggingsfonds uit

ROTTERDAM, 15 mei - De Rabobank besloot gisteren op het laatste moment de inschrijving op haar nieuwe beleggingsfonds, het Spectrumfonds, vooralsnog uit te stellen. Vandaag was de eerste dag waarop voor het beleggingsfonds ingeschreven had kunnen worden. Volgens de bank zijn er 'dwingende interne redenen' die tot het uitstel hebben geleid.

Nadere toelichting wil de bank niet geven. Morgenmiddag zal de Rabo in een speciaal georganiseerde persconferentie een verklaring afleggen over het afblazen van de introductie. 'Het is helaas niet mogelijk voor deze tijd een toelichting te geven', aldus een voorlichter van de bank.

Het Spectrumfonds, waar een inschrijving van meer dan 15 miljoen gulden op werd verwacht, is opgezet volgens dezelfde beleggingsmethode die wordt gebruikt bij het Amro All In Fund. Het geld van het fonds zal worden belegd in aandelen, obligaties, liquide middelen, edele metalen en onroerend goed.

De Rabo heeft al een beleggingsfonds in aandelen en drie verschillende obligatiefondsen. In totaal is hier voor 1,2 miljard gulden in belegd.