Ontvoerde baby ongedeerd teruggevonden in Weert

ROERMOND, 15 mei - De negen maanden oude baby Dennise Grutter uit Kessel, die donderdag in Roermond werd ontvoerd, is terecht. De politie trof het kind gisteravond even na elf uur aan bij een tankstation aan de Ringbaan in Weert. Kort daarvoor was bij de Roermondse politie een anonieme tip binnengekomen dat de baby daar te vinden zou zijn. Na een medisch onderzoek is de baby vannacht naar Roermond overgebracht, waar zij aan de ouders werd teruggegeven.

Volgens de woordvoerder van het rechercheteam dat met de zaak is belast, de Roermondse hoofdinspecteur J. Kuijpers, verkeerde de baby in een blakende toestand. Dennise Grutter werd teruggevonden in de reiswieg waarin zij donderdagavond werd ontvoerd, toen haar ouders haar een half uur alleen hadden gelaten op de achterbank van hun auto.

Van de dader of het motief ontbreekt nog elk spoor. Uit het verlossende telefoongesprek van gisteravond kan volgens de politie zelfs niet met zekerheid worden opgemaakt of er een man of een vrouw aan de lijn was.

Naar nu pas bekend is geworden is begin januari in Maastricht een poging tot ontvoering van een kind gedaan. Een 19-jarige man was 's nachts een kindertehuis binnengedrongen en had daar een vijfjarig jongetje uit zijn bed gehaald. Hij werd echter buiten betrapt door een nachtwaker. De dader heeft tegenover de politie verklaard dat hij het kind wilde meenemen om van de sociale dienst een hogere uitkering te eisen. Aan de mislukte ontvoering is geen ruchtbaarheid gegeven omdat de directie van het tehuis onrust onder de familie van de pupillen wilde voorkomen.