Nieuw record Dow-Jones

ROTTERDAM, 15 mei - Het Dow-Jones gemiddelde van 30 industriele fondsen op Wall Street heeft het oude hoogterecord doorbroken. Het gemiddelde steeg gisteren 19,96 punten en sloot op 2.821,53. Het vorige record van 2 januari dit jaar stond op 2.810,15. De basis voor het record werd vorige week vrijdag gelegd toen het Dow-Jones gemiddelde ruim 61 punten won. Gisteren steeg de beursbarometer aanvankelijk bijna 55 punten, maar begon na drie uur handelen weer te dalen onder invloed van computerverkopen. De omzet was met 228 miljoen aandelen groot.

Vorige week ontstond optimisme toen bleek dat de driemaandelijkse veiling van 30,5 miljard aan staatsleningen geslaagd was zonder extra renteverhoging. Economische cijfers die onder meer op een lagere inflatie wijzen, droegen bij aan de verminderde angst voor een rentestijging. Rentenieren is een alternatief voor het beleggen in aandelen zodat een lagere rente aandelen aantrekkelijker maakt en doorgaans positief doorwerkt op de aandelenkoersen.