Negen stukken uitgekozen voor Theaterfestival van Rotterdam

ROTTERDAM, 15 mei - De jury van het Rotterdamse Theaterfestival heeft bekend gemaakt welke Nederlandse theaterprodukties uit het seizoen '89-'90 geselecteerd zijn om deel te nemen aan het festival. Dit Rotterdamse evenement heeft plaats van 31 augustus tot 13 september en wil 'belangwekkende en representatieve voorstellingen nog eens onder de aandacht brengen'. Uitgekozen werden: Prometheus van Aischylos door Theatergroep Hollandia in de regie van Johan Simons; Oom Wanja van Tsjechov door Maatschappij Discordia in de regie van Jan-Joris Lamers; De tijd en de kamer van Botho Strauss door Arca Theater in de regie van Jos Verbist en Herman Gilis; Het syndroom van Stendhal door Art en Pro, tekst en regie Frans Strijards; Lulu van Frank Wedekind door Toneelgroep Amsterdam en De Tijd in de regie van Ivo van Hove; Strange Interlude van Eugene O'Neill door de Voorziening en de Blauwe Maandag Compagnie in de regie van Luk Perceval; Ballet door Toneelgroep Amsterdam in de regie van Gerardjan Reijnders; Marche Funebre pour chat naar Kosmos van Gombrovitsj door de Enthousiasten en Stella door Rosas in de regie van Anne-Teresa de Keersemaeker.

De jury bestaat uit dag- en weekblad toneelcritici uit Nederland en Vlaanderen.