Cheswick begint bedrijf in Zuid-Limburg, 150 banen

BORN, 15 mei - Nog voor het eind van dit jaar begint in het Zuidlimburgse Born een nieuw bedrijf van Cheswick, dat is gespecialiseerd in de produktie van uitlaatsystemen en katalysatoren voor de automobielindustrie. Dat is gisteren door de Limburgse industriebank LIOF meegedeeld.

Het nieuwe bedrijf, dat mikt op een produktie van jaarlijks ongeveer een miljoen eenheden, zal werk bieden aan zeker 150 personen. Cheswick, dat behoort tot de multinational Arvin Industries in het Amerikaanse Indiana, beschikt al over een vestiging in Roermond met circa 230 arbeidsplaatsen.

In totaal telt de onderneming zes fabrieken met 1300 personeelsleden. Van deze bedrijven zijn er vier gevestigd in Engeland, een in Spanje en een in Nederland. Jaarlijks zetten zij aan uitlaatsystemen en katalysatoren voor ruim 260 miljoen gulden om.

De directie voorziet een gunstige ontwikkeling voor de nieuwe fabriek in Born, waar Volvo is gevestigd en dat dicht bij Ford in het Belgisch-Limburgse Genk ligt, omdat het aantal katalysatoren bij de dertien miljoen automobielen in West-Europa zal oplopen van dertig procent nu tot binnen drie jaar tachtig a negentig procent. Van de huidige markt neemt Cheswick vijftien procent voor zijn rekening. Nu zet deze onderneming 600.000 eenheden per jaar af, straks zeker een miljoen meer.

Er is niet meegedeeld hoe hoog de investering is die gemoeid zal zijn met de nieuwe fabriek, wel dat in Born een terrein is aangekocht van 25.000 vierkante meter.