Adviseurs bij dagbladfusie

DEN HAAG, 15 mei - Prof. dr. W. Albeda en H. A. M. Hoefnagels zullen de ondernemingsraad en de redactieraad van Sijthoff Pers adviseren bij de verdere fusiebesprekingen van het Rotterdams Nieuwsblad en Het Vrije Volk.

Twee maanden geleden maakten Sijthoff en de Dagbladunie de voorgenomen fusie bekend, evenals de ruil van een aantal Rotterdamse edities van Uw Thuiskrant tegen het Haagse Nieuwsblad NU. Oud-minister Albeda is buitengewoon hoogleraar aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en Hoefnagels was jarenlang hoofdredacteur van de Haagsche Courant en tot vorig jaar lid van de raad van bestuur van Sijthoff Pers. Beide heren krijgen vertrouwelijk inzicht in alle stukken die met de fusie te maken hebben. De verder uitgewerkte plannen voor de fusie zullen aan het einde van deze maand naar de vakorganisaties en de ondernemingsraden worden gestuurd.