Politie Rotterdam lost schoten bij Turks consulaat

ROTTERDAM, 14 mei - Bij een demonstratie van ongeveer 50 Turken voor het Turkse consulaat in Rotterdam heeft de politie zaterdag twee waarschuwingsschoten gelost. Omstreeks het middaguur arriveerde de niet aangekondigde demonstratie voor het consulaat. De demonstranten gooiden met verf en stenen en schoten met een luchtdrukpistool door de ramen. Twee agenten, die in verband met de permanente bewaking van het consulaat aanwezig waren, voelden zich zo bedreigd dat zij twee waarschuwingsschoten losten in de lucht. Zes personen werden na aankomst van versterkingen aangehouden; ze werden in de loop van de dag vrijgelaten. De demonstratie was gericht tegen het optreden van de Turkse regering en de Turkse politie bij betogingen op 1 mei in diverse plaatsen in Turkije.