Politie heeft nog geen enkel spoor in ontvoeringzaak baby

ROERMOND, 14 mei - De politie van Roermond heeft nog geen enkel antwoord kunnen vinden op de vraag door wie of waarom de negen maanden oude baby Dennise Grutter is ontvoerd. Verschillende oproepen voor getuigen hebben tot nu toe dertig telefoontjes opgeleverd, maar volgens hoofdinspecteur J. Kuijpers zit 'de gouden tip' er niet bij. Ook zijn er weinig telefoontjes uit Roermond of omgeving binnengekomen. De politie heeft een team van twintig mensen voor het onderzoek ingeschakeld.

De moeder van de baby, de 20-jarige Shirley Grutter uit Kessel, heeft gisteren via de AVRO-radio en VARA-TV de ontvoerder(s) opgeroepen goed voor het kind te zorgen. De ouders lieten de baby donderdagavond een half uur alleen in de auto om in een snackbar in het centrum van Roermond een broodje te eten. Toen zij tegen twaalf uur terugkwamen was de reiswieg, waarin het kind lag te slapen, van de achterbank verdwenen. De ontvoerder(s) hadden een zijruitje van de auto kapotgeslagen. Verder was er niets uit de auto ontvreemd.

Ook over het motief van de dader of daders heeft de politie geen enkele indicatie. Het vragen van losgeld wordt als motief uitgesloten omdat de ouders niet bemiddeld zijn. Zij hebben tegenover de politie gezegd met niemand zodanige problemen te hebben dat de ontvoering van hun kind daaruit te verklaren zou zijn.