Overval in Oosterbeek: 2 doden

OOSTERBEEK, 14 mei - Bij een overval op een filiaal van Albert Heijn in het Gelderse Oosterbeek zijn vanochtend omstreeks zeven uur twee mannelijke personeelsleden om het leven gekomen. Een derde personeelslid, ook een man, raakte zwaar gewond, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

De drie slachtoffers waren samen met nog drie andere medewerkers van AH in de winkel toen twee gemaskerde daders het filiaal binnenkwamen en de sleutel van de kluis opeisten. Toen daaraan niet onmiddellijk gevolg werd gegeven begonnen de overvallers te schieten. Dat heeft een woordvoerder van de politie in Renkum meegedeeld.

De overvallers maakten gebruik van een geweer met een afgezaagde loop, waarmee van zeer korte afstand met grove hagel in de richting van de slachtoffers werd geschoten. De slachtoffers werden zwaar verminkt, zodat identificatie enige tijd heeft geduurd. De daders vluchtten met een gereedstaande auto en hebben die onderweg nog een keer verwisseld. Van hen ontbrak rond het middaguur nog elk spoor. De politie is onmiddellijk een grootscheepse zoekactie begonnen.

Het onderzoek in deze zaak is inmiddels overgedragen aan een Recherche Bijstands Team (RBT). De omgeving van het filiaal is hermetisch afgesloten door de politie. Een woordvoerder van het Ahold-concern in Zaandam sprak vanochtend van een 'drama'.