Finale tussen Crystal Palace en Manchester een onbeslistethriller

LONDEN, 14 mei - De Engelse bekerfinale tussen Manchester United en Crystal Palace was zaterdag een ware thriller, maar een beslissing bleef uit. Met 2-2 aan het einde van de reguliere speeltijd en 3-3 in de verlenging bleef de 80.000 toeschouwers een winnaar onthouden. De wedstrijd wordt donderdagavond overgespeeld. Crystal Palace leek met twee treffers van de in de zeventigste minuut ingevallen Ian Wright op weg naar een sensationele overwinning. Maar acht minuten voor tijd temperde Mark Hughes, de opborrelende feestvreugde met een tweede treffer. Crystal Palace, dat voor het laatst in het seizoen 1975-'76 van zich had doen spreken in de bekercompetitie en toen de halve finales bereikte, opende door verdediger O'Reilly het doelpuntenfestijn. Bij de vrije trap van Phil Barber torende hij ver boven de Engelse international Gary Pallister uit. United-aanvoerder Brian Robson maakte in de 35ste minuut gelijk. Hij gebruikte daarbij het been van John Pemberton als kaats-object.

Manchester United had al voor rust de leiding kunnen nemen. Maar McClair kopte in vrije positie naast. Na de hervatting kwam die voorsprong toch. Manchester United drong steeds sterker aan. Bij een half afgeslagen schot van Neil Webb stond Hughes in de rebound klaar voor de beslissende actie. De vroegere speler van Bayern kreeg twee minuten later opnieuw een kans, maar zijn kopbal werd van de lijn gewerkt door Andy Thorn. Desondanks bleef Manchester de beste kansen houden. Dat veranderde met de komst van Ian Wright.

De aanvaller, die voor het eerst aantrad sinds hij zijn been tweemaal in een tijdsverloop van drie maanden brak, draaide bij een van zijn eerste acties tweemaal om Pallister heen voordat hij onder Leighton doorschoot. Pallister blesseerde zijn enkel en volgens Manchester United-manager Alex Ferguson is het niet zeker of hij donderdag weer fit is. In de tweede minuut van de verlenging bracht Wright de Palace-supporters op de banken door een voorzet van John Salako in het doel te werken. Het laatste woord was echter aan Hughes. Acht minuten voor tijd pikte hij een verre pass op, glipte tussen twee verdedigers door en misleidde doelman Nigel Martyn.

De politie heeft de FA-finale op Wembley goed in de hand kunnen houden. Tijdens de wedstrijd deden zich onder de 80.000 bezoekers geen ongeregeldheden voor. Voor aanvang waren 49 dronken supporters opgepakt. Uit vrees voor een herhaling van de rellen van vorige week in Borunemouth, waar muitende hooligans voor duizenden guldens schade aanrichtten, was de politie extra versterkt. (Reuter)

Titel Marseile

Olympique Marseille heeft zich zaterdag op de voorlaatste competitiedag verzekerd van de Franse voetbaltitel. Marseille, ook vorig jaar kampioen, won thuis bescheiden van Caen (1-0). De enig overgebleven concurrent, Bordeaux, werd met 1-0 geklopt door Nice waardoor het verschil tussen de koplopers opliep tot vier punten en een enorm verschil in doelsaldo: Marseille +42, Bordeaux +25. Bordeaux zal het komend seizoen tevreden moeten zijn met een plaats in de Europa Cup 3.