Dr. S. Rodenhuis, internist, heeft van het ...

Dr. S. Rodenhuis, internist, heeft van het bestuur van de Nederlandse Kankerbestrijding de prof. dr. P. Muntendamprijs 1990 gekregen. Rodenhuis krijgt de onderscheiding voor zijn onderzoek naar nieuwe behandelingsmogelijkheden, 'in combinatie met voortreffelijke zorg voor de patient'.

Rodenhuis werkt in het Nederlands Kankerinstituut/ Antoni van Leeuwenhoek Huis in Amsterdam. Hij legt zich toe op onderzoek naar preciezere diagnoses bij kanker door toepassing van celbiologische kennis. Dit kan bijdragen aan een nauwkeuriger toepassing van behandelmogelijkheden. Rodenhuis heeft na zijn internistenopleiding in de jaren 1984-1986 met een beurs van de Nederlandse Kankerbestrijding verdere studie gedaan aan het Nederlands Kankerinstituut en de Yale Universiteit in de Verenigde Staten. Daarbij legde hij zich toe op de famarcologie en de moleculaire biologie.