ROTTERDAM - De eerste vijf Solofietsen zijn ...

ROTTERDAM - De eerste vijf Solofietsen zijn gisteren afgeleverd bij het kantoorgebouw De Maas in Rotterdam. Werknemers van de dienst verkeerskunde van Rijkswaterstaat Zuid-Holland zullen deze overdekte ligfiets, die is bedoeld om korte afstanden comfortabel te overbruggen, de komende tijd testen. De aanschaf van de fietsen - ontworpen door de Amsterdammer L. Schimmelpenninck, eerder bekend door de Witkar - maakt onderdeel uit van het transportplan De Maas. Door dit plan is volgens vervoercoordinator R. J. Oosting het aantal ambtenaren dat alleen met de auto naar het werk reist teruggelopen van 38 procent naar 18 procent. De rest maakt nu gebruik van bedrijfsvervoer, carpooling, de fiets of het openbaar vervoer. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)