North Sea Ferries investeert tot 1994 700 miljoen gulden

ROTTERDAM, 12 mei - North Sea Ferries (NSF), dat dagelijks met vracht en passagiers vaart tussen Europoort en midden-en noord-Engeland (Ipswich en Hull), investeert tot en met 1994 voor 700 miljoen gulden in schepen en kades. Dat heeft North Sea Ferries gisteren bevestigd.

Volgens een woordvoerder wil het bedrijf de vloot van negen schepen (vijf vrachtschepen en vier passagiers/vrachtschepen) met drie schepen uitbreiden. Verder wordt dit jaar de terminal in Europoort uitgebreid en van een tweede afmeerkade voorzien. Later komt er een derde afmeerkade in de Beneluxhaven. North Sea Ferries zegt 18 procent van het vracht- en personenvervoer tussen Engeland en Nederland in handen te hebben. De dochter van Nedlloyd en het Engelse P en O verwacht dat het verkeer over zee tussen het vasteland en het Verenigd Koninkrijk zal toenemen, ondanks de bouw van de tunnel onder het Kanaal. Het personenvervoer van NSF is vooral op het noordelijke Hull gericht zodat de concurrentie met de Kanaaltunnel gering is.

De toename van de activiteiten op de terminal betekent dat het huidige personeelsbestand van 545 werknemers met 50 mensen moet worden uitgebreid.