Westduits grondgebied: 10 pct beton

ROTTERDAM, 11 mei - Meer dan tien procent van het Westduitse grondgebied is nu al met asfalt of beton bedekt. Dat heeft het Westduitse bureau voor statistiek bekendgemaakt. Om precies te zijn is inmiddels 11,8 procent van de Bondsrepubliek zubetoniert, schrijft het bureau.

Ongeveer vijf procent van West-Duitsland bestaat uit wegen, de rest van beton en asfalt komt van bebouwing en verharde bedrijfsterreinen. Overigens bestaat nog ruim de helft van de Bondsrepubliek uit landbouwgrond (54,3 procent). Het land bezit 29,8 procent bos.

Volgens een woordvoerder van het CBS in Voorburg bestond het gemeentelijk ingedeelde Nederland in 1985 voor 8 procent uit bos en 64,2 procent uit landbouwgrond. 'Bebouwd terrein' nam 7,7 procent in beslag. Voor het totaal aan verharde wegen wordt 2,7 procent opgegeven, zij het dat het CBS in de bebouwde kom alleen doorgaande wegen meetelt en niet-openbare wegen en wegen smaller dan 6 meter negeert.