Drie inzittenden van lesvliegtuig omgekomen

ADUARDERZIJL, 11 mei - Een lesvliegtuigje van het type Beechcraft-Bonanza van de Rijksluchtvaartschool in Eelde is gistermiddag bij Aduarderzijl in Groningen neergestort. Daarbij zijn de drie inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft de Rijkspolitie bekend gemaakt. De inzittenden waren een 39-jarige instructeur-vlieger uit Haren (Gr.) en twee boordwerktuigkundigen van de KLM, een 41-jarige man uit Oegstgeest en een 40-jarige man uit Bunschoten. De boordwerktuigkundigen maakten hun eerste vlucht in het kader van een omscholingscursus tot vlieger bij de Rijksluchtvaartschool. Het twaalf jaar oude toestel vertrok gistermiddag om vier uur vanaf het vliegveld Eelde voor een lesvlucht van een half uur. Ongeveer een half uur later stortte het toestel neer op een dijk in het grasland bij het Reitdiep. Het brandde vrijwel geheel uit. De Rijksluchtvaartdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk