ACF

ACF Holding (medicijnenhandel) verkoopt de overgebleven activiteiten van volle dochter ACF Roterfarma aan Crookes Products. Crookes is een volledige dochter van The Boots Company uit Groot-Brittannie. Het gaat om de Roterfarma-activiteiten in de produktie en verkoop van OTC-produkten, medicijnen die zonder doktersrecept in de apotheek kunnen worden gekocht.

De verkoop van de OTC-faciliteiten, met een omzet van ongeveer fl.18 miljoen in 1989, past in het beleid van ACF Holding om zich te concentreren op haar kernactiviteiten. Deze activiteiten zijn de handel, marketing en distributie van goederen en diensten ten behoeve van de gezondheidszorg. Eind maart 1990 verkocht ACF Roterfarma al een deel van haar activiteiten aan Dagra Pharma. Bij de overdracht van de OTC-activiteiten zijn 48 medewerkers betrokken.