Weer varkenspest geconstateerd in Noord-Brabant

DEN BOSCH, 10 mei - Op een veehouderij in het Brabantse De Moer is opnieuw varkenspest geconstateerd. Vandaag zouden alle 262 varkens worden afgemaakt.

Het vervoerverbod dat juist deze week was opgeheven omdat de varkenspest in Midden-Brabant onder controle leek, geldt nu weer voor alle landbouwhuisdieren, dus niet alleen varkens. Dat heeft de veterinaire dienst van het ministerie van Landbouw gisteren meegedeeld.

De nieuwe gevallen van pest werden andermaal vastgesteld in De Moer, waar eind maart de eerste gevallen waren geconstateerd. Daarna zijn vele honderden varkens, ook op bedrijven in de buurt, afgemaakt. Het bedrijf, waar nu de pest heerst, ligt op minder dan een kilometer van het andere. Het vervoerverbod geldt voor een gebied dat in een straal van acht kilometer ligt.