ROTTERDAM - De Duitse belegering van Rotterdam, ...

ROTTERDAM - De Duitse belegering van Rotterdam, vandaag vijftig jaar geleden, is op verschillende plekken in de stad herdacht. Staatssecretaris van defensie mr. B. J. M. Van Voorst tot Voorst en burgemeester A. Peper van Rotterdam legden vanmorgen een krans bij de herdenkingsplaquette op de Willemsbrug. Daarbij aanwezig waren drie met de militaire Willemsorde onderscheiden mariniers, die destijds de bruggen verdedigden. De bronzen plaquette werd op 4 mei 1950 onthuld ter nagedachtenis aan hen die vielen in de eerste mei-dagen van 1940. Rotterdam werd verdedigd door zevenduizend militairen. De Duitsers, die om half vier in de ochtend Nederland binnenvielen, beschouwden de Willemsbrug als een van de vitale punten van de 'Vesting Nederland'. (Foto NRC Handelsblad/ Vincent Mentzel)