Vijftien jaar cel wegens moord op 'bingokoning'

DEN HAAG, 9 mei - Het gerechtshof in Den Haag heeft vanmorgen de Hagenaar Cor S. (28) en de Belg Rik U. (34) veroordeeld tot vijftien jaar gevangenis voor moord op de Rotterdamse 'bingokoning' J. Bestebreurtje en daarmee het vonnis van de Rotterdamse rechtbank bevestigd. De procureur-generaal had achttien jaar geeist. Een derde verdachte, de Belg E. S. (31), kreeg wegens medeplichtigheid vijf jaar, twee jaar meer dan de rechtbank hem had opgelegd. Bestebreurtje werd augustus 1988 in Rotterdam in zijn auto doodgeschoten door de duopassagier op een motorfiets. De schietpartij zou een wraakactie zijn voor de dood van de broer van Cor S. Een mogelijke betrokkenheid van een vierde verdachte, die inmiddels zelf is vermoord, pleit Cor S. en Rik U. niet vrij, aldus het hof.