De Larmag Investment Group van de Amsterdamse ...

De Larmag Investment Group van de Amsterdamse investeerder in onroerend goed Lars-Erik Magnusson heeft in het hart van het zakencentrum van Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, het kantoren/hotelcomplex Southland Center aangekocht. Inclusief een complete opknapbeurt bedraagt de investering bijna 400 miljoen gulden. Met deze acquisitie, gedaan samen met de Amerikaanse maatschappij KTI Associates, lanceert Magnusson de nieuwste loot aan zijn Larmag-stam, 'Maglantic Holding'. Dat is de opvolger van Dala Holding die hij eind vorig jaar overdeed aan de Zweedse verzekeringsmaatschappij Folksam. Magnusson wil zijn acquisities op de Europese en Amerikaanse onroerend-goedmarkt, die voor de komende tijd op stapel staan, in Maglantic onderbrengen.

Vorig jaar deed Magnusson zijn eerste grote stap op de Amerikaanse onroerend-goedmarkt met de aankoop van twee grote kantoorgebouwen in het centrum van Chicago en een in Manhattan, New York, voor een bedrag van 1,3 miljard gulden. (ANP/ Foto AP)